Share

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Φωτεινής Πιπιλή - Ωστε και ρατσιστές!

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011


Ωστε και ρατσιστές!




Tης Φωτεινής Πιπιλή

Την ώρα που από το μέγαρο Υπατία αναδύεται η πολιτειακή ανικανότητα και η ανοχή σε ακραίες θέσεις μειοψηφιών με άγνωστες και πιθανόν τραγικές συνέπειες, λίγες μέρες μετά το έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών στη Ρώμη για την αντιμετώπιση της απειλής εισβολής 1.000.000 βορειοαφρικανών και ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως δεν θα εφαρμόσει το Σύμφωνο Επανεισδοχής με την Ε.Ε, δημοσιεύθηκε στο opengov προς διαβούλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοσχέδιο υπό τον βαρύγδουπο τίτλο: «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».
Στην αιτιολογική έκθεση, ο υπουργός αναφέρεται στις «πολύ σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία», θέλοντας μόνος του να επιβάλλει στην Ελλάδα μια έννοια που, ήδη, έχει καταδικαστεί ως αποτυχημένη από τα εθνικά Κοινοβούλια πιο «ευρωπαϊκών» χωρών από εμάς, Βρετανία, Γαλλία κ.α., όπου καθιερώνεται πλέον ο εθνικός προσδιορισμός των λαών. Η πατρίδα μας, ουδέποτε κατηγορήθηκε για ακραίες ρατσιστικές συμπεριφορές ή διακρίσεις με θύματα τις λογής μειονότητες. Αντιθέτως, για άλλα κατηγορείται. Ως πολύ ανεκτική σε καταστάσεις που έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής, με την καταπάτηση των νόμων-καταλήψεις βανδαλισμοί, αυθαιρεσίες, ετσιθελισμός.
Εάν πράγματι μόνος ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει διαπιστώσει πολλαπλά κρούσματα ρατσισμού και εχθροπάθειας από Ελληνες, εάν όντως ενδιαφέρεται να προσδώσει έναν αέρα ευρωπαϊκό στον χώρο της Δικαιοσύνης, γιατί δεν καταθέτει νομοσχέδιο όπου θα επιβάλλεται η επίσπευση σημαντικών υποθέσεων που, όντως εκθέτουν τη χώρα μας. Υστερα από 7 αναβολές, άρχισε 7 χρόνια μετά, η δίκη για την εθνική ντροπή της υπόθεσης Κεντέρη-Θάνου και των «άλλων παιδιών», ενώ κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αρχίσει η δίκη των αλλοδαπών και τινών Ελλήνων νυχτόβιων εμπρηστών της ιστορικής Συναγωγής στα Χανιά, τον Γενάρη του 2010. Αλήθεια, γιατί ακόμα δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία στους εμπόρους μαύρης εργασίας στη Μανωλάδα παλαιότερα, στα Χανιά της Κρήτης προσφάτως, ώστε να αποδοθεί σ’ αυτούς τους πραγματικά υπεύθυνους η τιμωρία και όχι συλλήβδην στον ελληνικό λαό των «διεφθαρμένων» κατά τον πρωθυπουργό και ρατσιστών κατά τον υπουργό του!

*Η κ. Φωτεινή Πιπιλή είναι γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ.
Καθημερινή


ΠΗΓΗ :
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_7285.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29