Share

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών


Μετά την παραπομπή συναδέλφων από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ, του Προέδρου των Διοικητικών Υπαλλήλων καθώς και φοιτητών από συγκεκριμένες παρατάξεις του  Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τη δράση τους ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου-Γεωργιάδη, καλείται να «παράσχει εξηγήσεις» για «Διέγερση σε απείθεια», ο συνάδελφος Τάκης Πολίτης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενεργό μέλος της Πανελλαδικής Συνάντησης Συλλόγων ΔΕΠ, η οποία είναι και ο ουσιαστικός συνδικαλιστικός εκφραστής των πανεπιστημιακών δασκάλων, με δεδομένο ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας έχει απροκάλυπτα προσχωρήσει σύσσωμη στις κυβερνητικές αγκάλες.
Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, οι οποίοι πέρα από το γεγονός ότι είναι νομικά κατοχυρωμένοι διαφυλάσσονται και από το Σύνταγμα. Ιδίως μάλιστα, όταν πρόκειται για τους αγώνες ενάντια σε ένα νόμο πνευματικής γενοκτονίας, που μέχρι και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής έκρινε αντισυνταγματικό, που αποδοκιμάστηκε από το σύνολο των πανεπιστημιακών οργάνων, και που συσπείρωσε εναντίον του, ολόκληρο το φάσμα της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών ζητάει αυτός ο νόμος να καταργηθεί, και μέχρι τότε να παγώσει η εφαρμογή του, όπως επίσης ζητάει να σταματήσουν επιτέλους οι διώξεις εναντίον των συναδέλφων. Δηλώνει την ανησυχία της για τις δηλώσεις Τέντε τις σχετικές με τις καταλήψεις καθώς και με την προσπάθεια των μνημονιακών δυνάμεων να καταργήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο. Στην κατηγορία της απείθειας δηλώνουμε εξίσου «ένοχοι» με τον Τάκη Πολίτη, «ένοχοι» της υπεράσπισης  του Πανεπιστημίου από αυτούς που θέλουν να το κατεδαφίσουν, τους ίδιους που έφεραν τη χώρα μας στη σημερινή κατάσταση. Και ελπίζουμε ότι μετά τις επερχόμενες εκλογές  θα αποτελέσουν παρελθόν. 

Αθήνα 3-5-2012